Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 13:04 - Звездна карта или защо Хитлер почна войната, а Джон Ленън бе убит
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 8917 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2015 21:53


Звездна карта или защо Хитлер почна войната, а Джон Ленън бе убит Вторник, 13 Октомври 2009, автор: Силва Дончева

 

image Защо Хитлер подпалва най-голямата война, а Джон Ленън е застрелян с 5 куршума?

Силва Дончева

Ако попитате някой човек роден на 21 март коя зодия е, т.е. къде се е намирало Слънцето, когато той се е родил, той без никакво колебание ще ви отговори – Овен.
Дали обаче е точно така? Защото, ако зададете същия въпрос на един астроном ще получите съвършено различен отговор. Той безапелационно ще ви покаже върху всяка съвременна звездна карта, че на датата 21 март Слънцето се намира на фона на съзвездие РИБИ и няма нищо общо с Овен. Затова е крайно време да си зададем логичния въпрос, как така според астрологията Слънцето на датата 21 март всяка година се намира на фона на първия градус на зодиакалния ЗНАК на Овен и какво общо има това със СЪЗВЕЗДИЕТО Овен, част от Зодиака.

Достатъчно е човек да има елементарни познания по астрономия, за да разбере, че някъде връзката се губи. Астролозите казват – Слънцето е в Овен, а астрономите се присмиват и твърдят, че то се вижда на фона на Риби. И това е така, защото видимият път на Слънцето през дванадесетте СЪЗВЕЗДИЯ на Зодиака от много време не съвпада с приетите от астрологията ЗНАЦИ със същите имена. Затова много често хората, четейки своята “зодия” не откриват себе си в нея и с много въображение и труд се мъчат да се нагодят към нейните изисквания. Интересен е фактът, че повечето от родените в края на март и началото на април се занимават с фармация, медицина, химия, селско стопанство или с производство и продажба на хранителни продукти. По-голямата част са мистични и крайно емоционални по природа, една голяма част работят в тайните служби или други затворени организации като юристи или психолози. Привличат ги тайните сдружения. Много от родените в този период като цяло са доста артистични и дори измамни в чара си, обожават морето, водата и водните спортове. Всичко това обаче е крайно нехарактерно за огнения, откровен, войствен и свръхтехничен Овен. Въпреки това всички родени през това време се опитват да докажат сами на себе си, че са лидери, че са непоколебими и твърди в решенията си, че никога не се колебаят, че бликат от неизтощима енергия и че войнската, шефската или инженерно-техническата кариера е естественото им призвание, но просто не се е случила. Защо не е ясно?

Очевидно системата, с която се работи е погрешна.
И това е така, защото от много, много време съзвездията на небето не съвпадат със знаците на земята, които имат същите характеристики и значение.

В древността, когато астрономия и астрология са били едно, всяко астрологическо знание е съвпадало с астрономическото.

Няма да се спирам подробно на причините това сега да не е така. Ще спомена само няколко от тях: изчезването на Египет от политическата карта на света след инвазията на Цезар, изгарянето на Александрийската библиотека от същия император и загубата на традицията да се наблюдава небето през годините на християнските средни векове. Не без значение е и многовековното преследване на всички, занимаващи се с астрология и последователните по-късни опити на науката да я омаловажи като недоказуемо знание. Така древните кодове се изгубват и оцелялата литература от древността се приема догматично и без всякакво разбиране. Това води до тотално объркване и забравата, че астрономия и астрология са всъщност едно и също и, че едното е основата на другото.

Има разлика между зодиакален ЗНАК и зодиакално СЪЗВЕЗДИЕ.

Зодиакалните съзвездия образуват видимия път на Слънцето, еклиптиката. Те са живи огромни звездни същности, които постоянно обливат пространството, респективно и Слънцето със своите енергийно-информационни влияния. По този начин тяхното въздействие е определящо за всичко, което става тук. Техните влияния са известни още от дълбока древност, още от зората на цивилизацията и никой не знае как точно е станало това. Истината обаче е, че още преди 5000 години Венера се свързва със сярата /атмосферата и е изпълнена със серни съединения/, Марс с желязото /той е единствената планета, която има железни съединения на повърхността си/, а Юпитер с гръмотевичните бури./на планетата те са постоянно явление/. Все факти открити преди няколко десетилетия. Древните обаче са ги знаели. Както са знаели, че Сириус е двойна звезда и че Изида, която ги е научила на земеделие и занаяти е точно от там.

Поради прецесията на равноденствената точка Слънцето променя мястото си на фона на съзвездията с по един градус на всеки 72 години в посока от Овен към Риби. Затова например в момента към датата 21 март то се движи на фона на 5-тия градус на съзвездието Риби. (не на Овен). Преди 18 века на същата дата то е било на 1 градус на съзвездието Овен и понеже движението е назад към Риби, то отдавна си е на фона на Риби. По този начин влиянията, които пристигат от космоса към Слънцето, а след това и към Земята към датата 21 март трябва да са от Риби, а не от Овен.

Как стои обаче въпроса със земните знаци? Поради наклона на земната ос в северната част на планетата се различават четири сезона. Те са винаги неизменими и разпределени в 12-те месеца на годината. Прието е поради принципа „Както горе, така и долу”, както и поради реални природни закономерности, всеки месец да отговаря на едно от съзвездията. По тази причина датата 21 март, която отбелязва пролетната равноденствена точка, е неотменно свързана с характеристиката на съзвездието Овен: началото, зараждането, плодовитостта, инициативността, амбицията и пламенността. Това подобие дава основание на 21 март в северното полукълбо всяка година да започва влиянието на знака на Овен. В Австралия там започва влиянието на знака на Везни. Това обаче не отменя въздействието на съзвездие Риби и за двете полушария, което в същия период вече 18 века препраща влиянията си към нас. Между другото от 1914г. то се преплете и с влиянието на Водолей, тъй като двете съзвездия се препокриват за 5 градуса. Затова истинската астрология работи с всички фактори, а именно: истинското звездно влияние и сезонните знаци. По тази причина е трудно да се намери истински военен или истински техничар в периода на уж „чистия Овен”, където на практика изобилства с доктори, аптекари, химици, психолози, агрономи, рибари, следователи, учители, продавачи на храни и ВИК специалисти.

В този смисъл разсъжденията, че Подвижният Зодиак ръководи само макроразвитието и историята, а сезонният е за обикновения човек, не са точни, защото не обясняват купищата неточности в звездните крати.

Истинската звездна астрологическа карта има два кръга: вътрешният кръг отбелязва всеизвестния Неподвижен зодиак, определен от сезоните, а външният е Истинският, свързан с реалното астрономическо положение на Слънцето по еклиптиката. При тълкуването трябва да се вземат под внимание и двете влияния. Иначе нещата винаги ще приличат малко на предишната „зодия”.

Само така можем да обясним как Хитлер, който е Телец по знак, е подпалил най-голямата война в историята на човечеството. Реално обаче датата 20 април е под влиянието на съзвездие Овен и знакът на Телец по сезон. Така вече влиянието на Овен обяснява много. А войните през 20 в. не са за чест, те са за зони на икономическо световно влияние.
Това е и единствената логика, с която може да обясни, как Елвис популяризира максимално рок-енд-рола, танцът на бедрата при положение, че е Козирог, знак нямащ нищо общо с изкуството. Дата 8 януари обаче е под влиянието на съзвездие Стрелец, управляващо танците сами по себе си, а и респективно бедрата. По същия начин ни е трудно да проумеем и защо Майкъл Джексън никак не се вписваше в скромната Дева, освен по произход. Ако погледнем обаче към небето на 29 август ще видим, че там Слънцето тържествуващо се движи на фона на съзвездие Лъв. И не на последно място с риска да подразня демократите, ще задам въпроса, как така Тодор Живков, също една Дева, роден на 7 септември, ни управлява 35 години еднолично. Ако бъдем обаче обективни ще видим, че дата 7 септември е под въздействието на съзвездие Лъв и знакът на Дева само по сезон. Или се получава накратко – Цар от народа.

А и как Джон Ленън бе застрелян с 5 куршума, при положение, че в неговият дом на смъртта се кипри миролюбивия знак на Телец и Венера в знака на Дева в 11 дом
. Реално обаче в дома на смъртта му е влиянието на съзвездие Овен. Затова и никой от десетките астролози, с които той се консултираше не му предсказа насилствената смърт.
Крайно време е да разберем, че астрология и астрономия не трябва да се сблъскват, а да се допълват взаимно. Трябва и да престанем да гледаме на астрологията като на шоу. Невероятно е защо хората четат с толкова вяра дневните или седмичните си хороскопи. Нима мислят, че в 5-6 изречения могат да се направят едновременно предсказания за около 600.000 българи, родени във всяка една от зодиите. Едно е само сигурно, че 25 от тях ще умрат същия ден. С една дума, ако се напише изречението „Има опасност за живота ви.”, за тези 25 души това ще се окаже чистата истина. Но всъщност това е само статистика. Иначе в тези прогнози няма нищо вярно. Просто няма как да се случи!

Защото звездната карта на всеки човек е сложно построение, определено от:

1.Разположението на Слънцето, Луната и планетите на фона на Подвижния Зодиак – Еклиптиката спрямо Земята.
2.Разположението на Слънцето, Луната и планетите на фона на Неподвижния Зодиак, определен от сезоните.
3.Часът на раждане, който определя разположението на 12-те полета, спрямо мястото на раждане. Те по аналогия също имат символиката на зодиакалните съзвездия.
Така звездната карта става ХОМОцентрична и човекът се оказва в центъра на звездите.
Как тогава в прогнозите могат да се напишат 5 изречения и те да са едновременно верни за 600.000 души в България, или още по-интересно за 600 милиона в света. Още по-смешно е, ако за деня получите 5 точки за пари, само 2 за бизнес, но затова пък 7 за любов. А накрая какво се прави, когато всички прогнози си противоречат. Това е все едно по една телевизия да съобщят, че температурите ще достигнат 42 градуса, а по другата да кажат „Ще вали проливен дъжд и рязко ще застудее”. Друг е въпросът, ако просто само се забавлявате. Тогава обаче хороскопът може да го напише всеки.




Гласувай:
1



1. kostadin - А нима, когато телевизията у нас ...
30.04.2011 09:01
А нима ,когато телевизията у нас говори за януарски студове в Австралия не е знойно лято?
С повече непреднамереност, бихте могли да разберете ,че не само зодията влияе върху качествата ни ,като при това , не е само механическо физическо тяло.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976209
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019