Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 12:18 - Чудодейната сила на дърветата
Автор: mlively Категория: Новини   
Прочетен: 1764 Коментари: 0 Гласове:
2



 Все повече хора разчитат на чудодейната сила на дърветата. Те помагат за отпускане, зареждат с енергия, действат оздравително и ни правят по-красиви. Преди да ви кажем как, добре е да знаете, че лечебната и разхубавяваща сила се появява в по-късните сутрешни часове. Когато свещенодействате с дървото, слънцето не бива да ви огрява. Обърнете се с гръб към ствола, обгърнете го с ръце и залепете длани за него. За да се свържете с енергията му, тялото трябва да е плътно долепено до него, а главата - отпусната надолу. Затворете очи и се старайте да мислите само за позитивни неща. Но ако ви се плаче, оставете сълзите да се стичат на воля. Така по-бързо ще се отървете от блокадите.

БРЕЗАТА ПОМАГА ЗА ВЗИМАНЕ НА ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ

Брезата е символ на живота, на събуждащата с природа. Тя е вашето дърво, ако ви привлича неудържимо. Тя действа освежаващо, прогонва меланхолията и премахва нежеланието да се захванете с каквото и да било. Дървото помага при психически блокади, регулира холестерола, прави кожата сияйна, подпомага обмяната на веществата. Използват се мехлеми и чай с екстракт от сок от бреза при кожни заболявания.

БУКЪТ ГОНИ СТРАХОВЕ

Той изсмуква болестите от тялото. Незаменим е, ако искате да се отървете от главоболието и мигрената. Помага при нарушено кръвообращение и снижава пулса. Дървото е бариера пред мрачното настроение, гони тъжните мисли, страховете, стреса. Ако често ви наляга меланхолията, поне веднъж седмично ходете при вашето дърво и го обгрижвайте с ласки. 10 минути ще направят чудеса. Чай с екстракт от бук действа благоприятно на черния дроб и жлъчката. Ако сложите листа от дървото на слепоочията или местата, които ви мъчат, главоболието и болката ще намалеят.

ЯСЕНЪТ ЗАСИЛВА ВОЛЯТА

Твърди се, че полето на дървото действа дори и на 6 м разстояние от него. Затова ясенът бързо зарежда с енергия, повишава желанието за действие, засилва волята. Стъблото е способно не само да събуди сензитивните, а и спиритуалните сили. Дървото, като никое друго, успява да освободи от всякакви психически зависимости, да ви накара.

ДЪБ

да вярвате в себе си и спокойно да гледате на живота. Енергията на ясена премахва напрежението, стимулира бъбречната дейност и черния дроб. Чай от семена на ясен се препоръчват не само при старания на черния дроб, а и на далака.

БОРЪТ ДАРЯВА СВЕТЛИНА

Дори само ако минете през борова гора, ще почувствте как по-леко започвате да дишате. Ароматът на дървото автоматично освобождава дихателните пътища. Не само стъблото, а и екстрактът от игличките и филизите подпомагат оросяването с кръв, успокоя ват нервите и намаляват кашлицата. Чудесно облекчаващо действие има боровото масло - намажете се с него и влезте в гореща баня, вана, сауна. Незаменимо е при астма и бронхит. Енергийното поле на бора се усеща на 5 м разстояние и още тогава ще забележите как дразненията и безпокойствието преминават.

Дървото дарява светлина и радост в душата, прогонва страхове и тъжни мисли.

ДЪБЪТ СЪЖИВЯВА ДУХА

Дъбът е дървото на изкуството и пророкуването. Той е символ на дълголетие. След дълго боледуване бързо активира лимфния отток и кръвообращението. Масажи с отвара от дъбова кора или с други екстракти от дъб съживяват съединителната тъкан, лекуват кожата и жлезите. Бани с дъбова отвара се препоръчват при проблеми с влагалището, матката, фистули и хемороиди. Ако дъбът ви привлича, докосвайте го всеки ден от 4 до 7 минути. Затворете очи и медитивно се съединете с духа на дървото. Само след седмица, особено след хранене, ще се почувствате по-свежи и съживени. Ще мислите по-ясно и бързо ще се концентрирате



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mlively
Категория: Новини
Прочетен: 408591
Постинги: 27
Коментари: 73
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930